Schaatsen op écht ijs!

Tijdelijke ijsbaan

Wij verhuren tijdelijke ijsbanen met écht ijs. Ons buro is wellicht het jongste ijsbaan verhuurbedrijf van Nederland, maar wel het meest ervaren. Als producent van evenementen realiseren wij al ijsbanen sinds 2002, in eerste instantie voor derden en sinds 2014 realiseren wij ijsbanen in eigen beheer. Vanaf het eerste contact met ons buro, is het direct duidelijk, wij denken en doen evenementen.

IJsbaan is een evenement!

Waar andere verhuurbedrijven zich enkel concentreren op de verhuur van tijdelijke ijsbaan, richten wij ons vanaf dag 1 op uw evenement met een ijsbaan. Zo spreken wij van een pre productie, uitvoerende productie en post productie fase. Iedere fase heeft zo haar eigen kenmerk, denk bij de pre productie fase aan teken- en rekenwerk. Bij de uitvoering aan projectmanagement pure sang en bij de post productie aan evalueren.

Rubber ijsbaan

Doordat wij jaren hebben gewerkt met aluminium én rubber ijsbanen, weten wij wat het daadwerkelijke verschil is tussen aluminium en rubber. Het verhaal dat een aluminium ijsbaan minder stroom verbruikt dan een rubber ijsbaan is een fabel. Het enige verschil is, dat een aluminium ijsbaan “sneller” ijsmaakt dan rubber, doorgaans kan je binnen 24 uur schaatsen. Met een rubber ijsbaan heb je 36 uur nodig om te kunnen schaatsen.

Onze rubber ijsbaan wordt gemaakt in eigen beheer en is helemaal een Nederlands product. Op onze werf in Poeldijk maken we van alle losse ingredienten een gesloten koelsysteem. Deze modules zetten we op locatie in elkaar tot een gesloten koelsysteem.

Wat is een tijdelijke ijsbaan

Een tijdelijke ijsbaan is een combinatie van diverse elementen. Al deze elementen vormen samen een gesloten koelsysteem. Door dit systeem pompen we koelvloeistof, mono propyleen glycol. De chiller, ook wel koudwatermachine genoemd, koelt de glycol. Door laagje voor laagje te nevelen op onze rubber ijsbaan, zodra het glycol onder nul is, bouw je je ijsbaan op.

Service en onderhoud

We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. We komen niet even langs om een ijsbaan te bouwen en vertrekken dan weer om pas bij de afbouw weer te komen kijken hoe de vlag erbij hangt. Hoe je het ook went of keert, de tijdelijke ijsbaan op locatie, door u ge-exploiteert, is toch ook een beetje onze ijsbaan. We gaan pas weg als de ijsvloer dik genoeg is om te schaatsen, we komen iedere week middels een service beurt het ijs verzorgen en komen uiteraard direct bij een noodsituatie.

Maatwerk

We leveren graag maatwerk. Uiteraard hebben ook wij een standaard maatvoering voor rubbermatten, hoofdleidingen en boardingdelen. Zij vormen de basis voor iedere ijsbaan. Graag maken we van onze elementen úw ijsbaan! Door de rubbermat en de boarding volledig naar u wensen pas te maken.

Denk hierbij aan de vorm van de ijsbaan, de lengte de breedte. Maar ook voor boarding mag u je wensen kenbaar maken.

Overige

Naast de verhuur van onze ijsbanen en het verzorgen van totaal producties voor winterevenementen, staan we ook graag klaar voor andere vragen met betrekking tot winterevenementen. Graag helpen we bij het indelen van uw evenement, aanvragen van vergunningen, maken van technische tekening of het verzorgen van (onderhouds)werkzaamheden aan uw eigen ijsbaan.